HTML

We Love Kakaóscsiga

A kakaóscsigát mindenki ismeri és szereti - de vajon hol lehet a legjobbat kapni? Elindulok és megkeresem Magyarország legjobb kakaóscsigáit. Találtál jó csigát? Írd meg ide: welovekakaoscsiga (kukac) gmail (pont) com Vagy teszteld le és küldd be!

Friss topikok

  • KisDre: Jobb Kakaóscsigát a Szigetre! Hogy eljöjjön a RedHotChiliPeppers! :) (2013.10.12. 00:02) 140. Sziget 2010
  • asdfasdfasdfasdf: Úgy tűnik, a pékség átköltözött a Ferenc-körút metrómegállóhoz: pang.hu/biz/csocsaj-pekseg-ulloi-ut (2012.10.08. 20:17) 126. Csocsaj
  • Almássytér15-Társasház: A Zeke Pékség az Almássy téren (Zeke Morina által) megnyitott üzlete a 2010. évi megnyitása óta ne... (2012.06.27. 21:22) 93. Almássy téri szabadidő
  • siófoki35: na, elfogytak a csigák, hogy lassan 1 éve nem volt frissítés? (2012.03.12. 21:23) 212. Dowex
  • nadiposzata: Őt is megvette a Coca. Nincsenek újabb lelőhelyek? (2011.12.05. 18:02) 211. I. Rákóczi pékség

Linkblog

csigapárbaj

2009.11.12. 23:21 csigaprof

 

 

 

 

 

 

 

 

Pékáru mintabolt vs Trójai faló

Budapest XIV. ker Thököly út 100 B / Thököly út-Gizella u. sarok bódé

170 Ft / 160 Ft

Klasszikus csigawestern - két pékség egymással szemben, az út kétoldalán. Adja magát, hogy összemérjük, párhuzamosan és keresztben tekerve megegyük őket. De vajon mindkettőért érdemes sorban állni? És mi van, ha az orvos csak egy csigát engedélyez egy napra?

Rögtön az üzleteknél két eltérő üzleti modellt látunk: a Pékáru mintabolt egy hagyományos, ajtós-üveges üzlet, a trójai faló pedig egy fészernek álcázott ottfelejtett bódé. (Lehet, hogy éjszaka katonák ugrálnak ki belőle?) Árakban is lehet különbség, fűtött üzletben például 10 ft-ot kellett fizetni az esőmentes kiszolgálásért. Arról nem is beszélve, hogy míg a mintaboltban van csiga bőven, a bódé ablakában reggel negyed 9-kor már csak egy volt. Vajon ennyire viszik, vagy ennyire pesszimisták?

A csigák kinézete alapján inkább az utóbbi valószínű, ugyanis csak csukott szemmel vagy zacskón keresztül lehet megkívánni a csigák Quasimodoját (jobb oldali kép). A mintabolt hozza a mintaszerű, ugyan cseppet szétesős megjelenést.

Szerintem már itt behozza a plusz 10 forintot a mintacsiga, pedig még meg sem kóstoltuk.

Ízben viszont rendesen odaver a mintacsiga. A tésztája puha és nem túl vastag, a tölteléke gazdag és ízletes. Mi több, nem is csupán kakaós, hanem van benne egy kis fahéj utánérzés. És olyan rendesen megkenték anyaggal, hogy a Blaha Lujza térnél is fekete lesz a mosolyunk.

Szerencsétlen faló, a nyomi, még ráadásul rágós is. A levelestésztát leveleit egyenként meg tudjuk számolni, a kakaós töltelék semmi extra, de a szintje rendben van. Könnyed, mint egy nyári szellő.

Pékáru minta bolt csiga: ár/érték alapján 10/10 - azoknak, akik jutalmazni szeretnék magukat

Trójai faló: 4/10 - azoknak, akiknek nagyratörő tervei vannak a megspórolt 10 ft-tal

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://welovekakaoscsiga.blog.hu/api/trackback/id/tr401521504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása