HTML

We Love Kakaóscsiga

A kakaóscsigát mindenki ismeri és szereti - de vajon hol lehet a legjobbat kapni? Elindulok és megkeresem Magyarország legjobb kakaóscsigáit. Találtál jó csigát? Írd meg ide: welovekakaoscsiga (kukac) gmail (pont) com Vagy teszteld le és küldd be!

Friss topikok

  • KisDre: Jobb Kakaóscsigát a Szigetre! Hogy eljöjjön a RedHotChiliPeppers! :) (2013.10.12. 00:02) 140. Sziget 2010
  • asdfasdfasdfasdf: Úgy tűnik, a pékség átköltözött a Ferenc-körút metrómegállóhoz: pang.hu/biz/csocsaj-pekseg-ulloi-ut (2012.10.08. 20:17) 126. Csocsaj
  • Almássytér15-Társasház: A Zeke Pékség az Almássy téren (Zeke Morina által) megnyitott üzlete a 2010. évi megnyitása óta ne... (2012.06.27. 21:22) 93. Almássy téri szabadidő
  • siófoki35: na, elfogytak a csigák, hogy lassan 1 éve nem volt frissítés? (2012.03.12. 21:23) 212. Dowex
  • nadiposzata: Őt is megvette a Coca. Nincsenek újabb lelőhelyek? (2011.12.05. 18:02) 211. I. Rákóczi pékség

Linkblog

93. Almássy téri szabadidő

2010.05.18. 09:00 csigaprof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CBA Almássy tér vs Zeke Pékség Almássy tér

110 ft vs 130 ft

Az almássy téri szabadidő eltöltésére nemcsak intézményesített módon van lehetőség, ha jobban érdekel bennünket a hasunk, körbenézhetünk kakaóscsiga ügyben.

Van a hagyományos, reflexszerű megoldás, ha betérünk a kisboltba és megismerkedünk a füstöltsajtos párizsi és kétdecis royal vodka lakótársaival. De itt egy alternatíva is, mert adott egy pékség is. Mindez 30 méteren belül.

A kisbolt annyira kicsi, hogy gyakorlatilag az ajtóból állva kell kérni. Nehezen hiszem el, hogy egy közepes teszkót idéző választéka tényleg hetente/havonta cserélődik.

A pékség ezzel szemben egy tánctér, az eladótér teljesen üres, csak a távolabbi falon van a pult és mögötte a polcok. Ha valaki szeret 5 méterről válogatni, mint a mcdonaldsban, akkor itt megteheti. Az egész nagyon gusztusos, ahogy a teljes választékot kiállították, mindegyikbe beleharapnék. De felrakva a szemfedőt, most csak a csigára fókuszálunk.

A CBA-s eladósrác igazából nem is akarta eladni a csigát, jólelkűen figyelmeztetett, hogy ugyan friss, de elég száraz. Azért jöhet.

Igaza volt, a külseje tényleg olyan, hogy beleállt a szájpadlásomba. Befelé haladva kicsit javul, már hihető, hogy ez aznap készült.

A Zekénél beszerzett csiga már a látványával lenyűgöző, az ember ott helyben leülne a bejáratnál és megenné. Vastag és puha, mintha csak házicsiga lenne, de ez leveles tészta. A töltelékkel nem spóroltak, van benne anyag.

Érdekes, hogy mindkét csiga úgy érkezett az üzletbe, mintha a pék letört volna egy darabot a minőségellenőrzés miatt. Ezért nem jár pontlevonás, szerintem a törött mézeskalács is ugyanolyan finom.

CBA: 3/10

Zeke: 10/10

Ajánlott: ha házicsigát szolgálnánk fel, de nincs kedvünk elkészíteni

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://welovekakaoscsiga.blog.hu/api/trackback/id/tr42000475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Almássytér15-Társasház 2012.06.27. 21:22:44

A Zeke Pékség az Almássy téren (Zeke Morina által) megnyitott üzlete a 2010. évi megnyitása óta nem hajlandó kifizetni az által jogosulatlanul elfogyasztott vízmennyiség víz- és csatornadíjait.
Az eddig időszakra - kamatokkal együtt - 4,2 millió Ft tartozása van a Társasház felé, és mindemellett a szellőztetést és hő- és szagelszívást sem volt hajlandó szabályosan - az építésügyi kötelező határozat ellenére - kialakítani.
Hasonló módon szabálytalanul járt el az ipari-kereskedelmi hulladéka megsemmisítése ügyében, így a veszélyes hulladékok önálló eltávolítását és megsemmisítését nem oldotta meg.
A Zeke Pékséget jelenleg a Mondi Kft üzemelteti, amely cég jogutódja a Zeke Kft. cégnek és ugyanezt a hozzáállást mutatja.

Aki a vásárol az Almássy téren működtetett Zeke Pékségben, az olyan terméket vásárol, amiben a csalással szerzett vízhasználat díja nincs kifizetve és a cég jelenleg is környezet- és egészségkárosító módon működik.
Almássy Tér 15.sz. Társasház
süti beállítások módosítása