Café Condesa, Antigua Guatemala (főtér)
10 quetzal (kb 250 ft)
Ha az ember távol van az otthonától és már régóta nem evett kakaóscsigát, akkor képes kompromisszumokra. A következő pár napban ezeket fogjuk bemutatni, elsőként egy olyan csigát, ami a világon bárhol megtalálható "dán fahéjas csiga" kódnév alatt. Még a ferihegyi reptér várójában is ilyen van, nem a magyar sajátosságnak számító kakaóscsiga.
Guatemalának, ennek az igen szegény közép-amerikai országnak a turistalátványosságként működő korábbi fővárosa, Antigua Guatemala adta az első csigát. Alapvetően külföldiekre szakosodott vendéglátóhelyek tömege van itt, a helyieknek szóló pékségekben inkább töltetlen és az európai ízvilágtól távol álló sütemények vannak.
Az ár eléggé meghatározza, hogy ez a csiga az amerikai turistáknak szól, a helyieknek ez kb egy napi bérébe kerül. Eloszlatja a higiéniával kapcsolatos félelmeket, hogy zsugorfóliába csomagolva árulják.
Az íze klasszikus fahéjas csigáé, a tésztája finom puha, egy picit sok a cukormáz a tetején.
8/10
Ajánlott: emlékeztetőnek