Egy pár szóban a precíz csigatesztek háttéről, hogy milyen műszerekkel dolgozom a laborban.
1. fázis: szem
Az üzlet megjelenésének, csiga külalakjának és árának vizsgálatához.
Pontossága néha megkérdőjelezhető, mert nem minden, általa 10/10-esre értékelt példány kap végeredményként is hasonlót.
A vizsgálat átlagos ideje: 30 másodperc
2. fázis: száj
A legfontosabb műszer, hiszen lehet csukott szemmel és sötétben is enni csigát, de zárt szájjal nem. Töltelék, tésztaállag és összbenyomás vizsgálatához.
A végső eredmény kialakításában a legnagyobb súllyal veszem figyelembe.
A vizsgálat átlagos ideje: 3-7 perc (függ az éhségszinttől)
3. fázis: jegyzetelés
A megszerzett pillanatnyi tapasztalatok és gondolatok pár napig jegyzet formájában pihennek és egy alkalmas időpontban kerülnek a blogra.