HTML

We Love Kakaóscsiga

A kakaóscsigát mindenki ismeri és szereti - de vajon hol lehet a legjobbat kapni? Elindulok és megkeresem Magyarország legjobb kakaóscsigáit. Találtál jó csigát? Írd meg ide: welovekakaoscsiga (kukac) gmail (pont) com Vagy teszteld le és küldd be!

Friss topikok

  • KisDre: Jobb Kakaóscsigát a Szigetre! Hogy eljöjjön a RedHotChiliPeppers! :) (2013.10.12. 00:02) 140. Sziget 2010
  • asdfasdfasdfasdf: Úgy tűnik, a pékség átköltözött a Ferenc-körút metrómegállóhoz: pang.hu/biz/csocsaj-pekseg-ulloi-ut (2012.10.08. 20:17) 126. Csocsaj
  • Almássytér15-Társasház: A Zeke Pékség az Almássy téren (Zeke Morina által) megnyitott üzlete a 2010. évi megnyitása óta ne... (2012.06.27. 21:22) 93. Almássy téri szabadidő
  • siófoki35: na, elfogytak a csigák, hogy lassan 1 éve nem volt frissítés? (2012.03.12. 21:23) 212. Dowex
  • nadiposzata: Őt is megvette a Coca. Nincsenek újabb lelőhelyek? (2011.12.05. 18:02) 211. I. Rákóczi pékség

Linkblog

212. Dowex

2011.03.21. 09:00 csigaprof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CBA, Murányi utca - Thököly út sarok

129 Ft

Mióta a Thököly út a lezárása miatt kisvárosi mellékutcákra emlékeztető hangulatot kezd ölteni, gyarapodnak a kiadó üzlethelyiségek és szépen sarjad a fű a macskakövek között, lassan thriller filmek díszletévé léphet elő.

Ebben a környezetben található a korábbi divatüzletből átalakított CBA, ahova a thriller filmet készítő stáb be tud térni reggelizni.

Ezt a szürreális képsort folytatják a takarítószerre emlékeztető nevű pékség termékei. Az ember, látva a Dowex kakaóscsiga címkét, kicsit elbizonytalanodik, hogy ez belsőleg használható-e, de érdemes belekóstolni.

Ugyan a tészta picit tömörebb, a töltelék friss és jelentős. Nem egy csodacsiga, de pont jó, amíg a metróépítkezést körbesétáljuk.

Ajánlott: tisztítószerrel 2+1-es akcióban, csak most, csak Önnek

7/10

1 komment

211. I. Rákóczi pékség

2011.03.16. 09:00 csigaprof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rákóczi pékség, Rákóczi út 17.

190 Ft

Az elmúlt időszak áremelkedéseit elnézve már lassan egy Rákócziba fog kerülni a kakaóscsiga, ezért megnéztem, milyen, ha a Rákócziból jön a csiga.

Egész jó. Szerencse, hogy ennek a pékségnek nincsen terasza, mert bizony szürke lenne azon minden, a Rákóczi út forgalma minden színt megöl. Az üzlet a Pepsi talán utolsó szerződött boltja, a Coca-Cola annyira kiszorított mindent, hogy ezt a maradványt már Ráday Mihány is védeni fogja.

A csigára visszatérve a hajdan luxuspékségeket idéző árért szép árut, és ami még fontosabb, friss árut kapunk. Nagyon puha a tésztája és eltalált a tölteléke is. Kicsit porcog a cukor benne, ezt a hangot a kocsonyaevéskor sem szeretem, így egy pont mínusz.

Emberes adag, de sok kollégájától eltérően könnyed és nem fekszi meg a gyomrunkat. A megjelenésen még photoshoppolhatnának a pékek, mi addig sötétben esszük.

Ajánlott: belvárosi szmogharcosoknak

9/10

1 komment

210. Numan újra

2011.03.02. 09:00 csigaprof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Numan Pékség, Teréz körút 23

170 Ft

Korábban már belefutottam a Numan pékség csigájába Egerben. Visszanézve az eltelt pár hónap alatt könnyed 36%-os áremelkedésen esett át a termék.

Tisztelettel adózom a pék felé, mert egy látványra sima tésztájú csiga olyan mellékízzel jön, mintha teljes kiőrlésű búzából sütötték volna. Pedig nem, hiszen a tészta puha és könnyed, vagy leginkább - csigától szokatlanul - omlós.

Töltelékben kicsit alulteljesíti a tészta által magasra tett lécet, de azért van elég, nem fog száraztésztaként a torkunkon akadni.

Még a boltbelsőn lehet dolgozni, mert a gyermekkor íze nehezebben jön vissza a diszkont számítástechnikai üzleteket idézően semleges hangulattal.

9/10

Ajánlott: ha hiszünk benne, hogy a gyakorlat teszi a mestert

Szólj hozzá!

209. Mexikóból jelentjük

2011.02.24. 09:00 csigaprof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tulum, Pan del Carmen, Avenida Tulum (Yucatán-félsziget)

? peso

 

Mexikóba átérve igazi fellélegzés volt a sok töltetlen - és legtöbbször íztelen - péksütemény között, hogy találtunk egy csigát. Igaz, nem kakaós, de az amerikai kontinensen be kell érni ennyivel is.

Külsőre a mazsolák dominanciája megdöbbentő, és különösen az, amikor felfedezzük a belsejét is. Ugyanis úgy sikerült csigát készíteniük, hogy a tölteléket gyakorlatilag kihagyták, és csak a tetején lévő mazsolák jelentették az ízesítést. Kicsit olyan, mint a déli pályaudvari csomagolt felvágottas zsömlék, ahol minden kilóg a zsemléből, de ha szétnyitjuk, belül üres.

A tésztája legalább puha és könnyed, ráadásul nem is túl édes. A mexikói konyha azért nagyobb csodákra is képes...

Ajánlott: ha már sok volt a tacos

5/10

 

Szólj hozzá!

208. Guatemalából jelentjük III.

2011.02.23. 09:00 csigaprof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chez Christophe, Antigua Guatemala, Calle 6

10 quetzal, kb 250 ft

Reggelig vártam, hogy újabb csigát zsákmányoljak, hiszen ilyenkor friss árut hoznák. Viszont itt az előző napit szolgálták fel, egy jól kiszáradt példányt, ami beleillik a guatemalai "kicsit lehúzzuk a külföldieket, úgyis van pénzük" mentalitásba.

A kuka szélén táncolástól az mentette meg, hogy beljebb még nem teljesen száradt szét, de a töltelék - ami valami vaníliás trutyi - sokat nem adott az élményhez.

Látványra egyébként nagyon szép, talán ez áll ahhoz legközelebb, hogy photoshoppal magyar csigát készítsünk belőle.

2/10

Ajánlott: egy működő tűzhányóba dobni

 

Szólj hozzá!

207. Guatemalából jelentjük II.

2011.02.22. 09:00 csigaprof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookies Etc., Antigua Guatemala, Calle 4

2,5 quetzal - kb 65 ft

Nézzük, mit lehet kapni egy honi akciós tescós csiga áráért Guatemalában.

Figyelmeztetés: ezek amerikai turistákra szabott árak, ezért külön öröm, ha ennyi pénzért valami ehetőt kaphatunk.

Külsőre ez adja vissza legjobban a magyar kakaóscsiga kinézetét, de már közelebbről egy kicsit gyanús, hogy az egész olyan keksz-szerű.

Ízre meg aztán abszolút, leginkább a hasmenés után rágcsált száraz háztartási keksz hasonlít hozzá. Így aztán rövid úton a kukában végezte ez a példány.

1/10

Ajánlott: csak fotókon!

Szólj hozzá!

206. Guatemalából jelentjük

2011.02.21. 09:00 csigaprof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Café Condesa, Antigua Guatemala (főtér)

10 quetzal (kb 250 ft)

Ha az ember távol van az otthonától és már régóta nem evett kakaóscsigát, akkor képes kompromisszumokra. A következő pár napban ezeket fogjuk bemutatni, elsőként egy olyan csigát, ami a világon bárhol megtalálható "dán fahéjas csiga" kódnév alatt. Még a ferihegyi reptér várójában is ilyen van, nem a magyar sajátosságnak számító kakaóscsiga.

Guatemalának, ennek az igen szegény közép-amerikai országnak a turistalátványosságként működő korábbi fővárosa, Antigua Guatemala adta az első csigát. Alapvetően külföldiekre szakosodott vendéglátóhelyek tömege van itt, a helyieknek szóló pékségekben inkább töltetlen és az európai ízvilágtól távol álló sütemények vannak.

Az ár eléggé meghatározza, hogy ez a csiga az amerikai turistáknak szól, a helyieknek ez kb egy napi bérébe kerül. Eloszlatja a higiéniával kapcsolatos félelmeket, hogy zsugorfóliába csomagolva árulják.

Az íze klasszikus fahéjas csigáé, a tésztája finom puha, egy picit sok a cukormáz a tetején.

8/10

Ajánlott: emlékeztetőnek

1 komment

205. untitled.doc

2011.01.11. 09:00 csigaprof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

névtelen bolt, Aradi utca - Szinyei Merse utca sarok

165 Ft

Szakadozó, omladozó homlokzat, legfeljebb a szemközti VI. kerületi rendőrkapitányság nyomozói tudnák kideríteni az üzlet nevét - ez a kép fogad. Bent már jobb a kép, de nagyon erős a Fornetti eladáshelyi kommunikációja, így összezavar, hogy ez péksüteményileg az-e vagy sem. 

Talán nem, az üvegketrecen kívül helyezkedik el a csiga is, tisztes távolságban a mirelit pogácsáktól.

A csiga gusztusos, zavarbaejtően szabályos, puha és ropogós, igazi ajándék egy ködös téli reggelen. Ami a frissességből fakadó hátrány, hogy ragadós eléggé, így nyomot hagyhat a szolgálati fegyveren. Az ízében pedig felbukkan a nyers tészta utóérzése, bár tudom, hogy ez sokaknak ez mennyei manna.

Ajánlott: még a bolton belül megenni, lehet, hogy kint ránkdől a homlokzat

8/10

Szólj hozzá!

204. Fagyos mosoly

2010.12.31. 12:13 csigaprof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pék ABC Élelmiszer, Bajza utca 58

169 Ft

 

Bajza utca Szondi utca sarkán

Ahol már jegesmedvék sétálnak a járdán

Akadtam erre a csigára.

Elsőre is barátságos az ára,

Nem ken össze és nem maszatol

Kevés a töltelék, lehet attól

Viszont a tészta puha

Akármennyire is nagy kint a zúzmara.

Tízből így is kilences

Különösen, ha a zsűri éhes.

 

9/10

Szólj hozzá! · 1 trackback

203. Csiga Mexicana

2010.12.28. 09:00 csigaprof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Mexikói ABC, Mexikói út 58/a

165 Ft

Élére kiszámított készletgazdálkodás zajlik ebben a két raklapnyi alapterületű miniboltban: szinte csak a törzsvendégekre számítanak. Kora reggel is csak négy csigát rendeltek, amiből 10 perc alatt elment kettő - ha valaki későn ébred, lukra futhat.

Nézzük, megéri-e korán kelni.

Külsőre tényleg megnyerő, de már a zacskóba betenni sem ment tiszta kézzel. Ez az elfogyasztására is igaz, olyan súlyosan maszatol, hogy könnyen Tamás bátyának lehet maszkolni magunkat. A tésztája puha, de sajnos kissé gumis, előnye, hogy így több cikket lehet egy egységnyi csigafogyasztás alatt elolvasni az Indexen.

Ajánlott: nyugodtan lehet továbbaludni

3/10

Szólj hozzá!

202. Dinamo Zagreb

2010.12.27. 09:00 csigaprof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zágreb pékség, Rákóczi út 75

200 ft

 

Bár nyár emlékeim alapján nem létezik Horvátországban kakaós csiga, sikerült belefutnom ebbe a frissen nyílt, Dalmáciát idéző pékségbe. Noha csak a nevében az, a belseje poszt-rendszerváltáskori KKV-kat idézi, mégis eléggé figyelemfelkeltő.

A csigája legfeljebb erősen hunyorítva az, nappali fényben inkább ijesztő. Vizuális katasztrófa után tapintásra kellemes, a vastag tésztája nagyon puha, ráadásul a töltelék is igen jó. Ami viszont az eddig felépített pozitív élményt szétrombolja, az az erősen égett íz - a koromnyomok sajnos nem csak foltokban, hanem általánosságban határozzák meg az alvázát.

Ajánlott: inkább a nagymama beiglije után nyúlni

4/10

Szólj hozzá!

201. Tigriscsiga

2010.12.23. 09:00 csigaprof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cortesi Fitfood, MOM Park

189 Ft

Ezt a vállalhatatlan minőségű szellemképet sikerült készítenem arról az újdonságról, amit Szilvi szúrt ki a Cortesi standjánál - Fitfood csiga a programszerűen éhezőknek.

30%-kal kevesebb szénhidrátot és 0% hozzáadott cukrot hirdet, mindent egy kicsit barnásabb (de nem ennyire elmosódott) megjelenéssel. Ha beleharapunk, nagyon érdekes látvány tárul elénk, mert a vékony tészta és a töltelék sűrű tigriscsíkos rajzolatot ad. Aztán itt véget is ér az élményrésze, mert a többi inkább az alkoholmentes sör példájára hajaz: sajnos a hozzáadott cukor visszavágásával és a szénhidrátvágással az íz is elveszett. Így tudatra jól esik, hogy egészséges csigát eszünk, de még jobban fogyunk majd azzal, hogy elmegy ettől a kedvünk.

Ajánlott: egy pohár alkoholmentes vodka mellé

1/10

Szólj hozzá!

200. Timó

2010.12.22. 09:00 csigaprof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Timó vegyeskereskedés, Karolina út 2.

159 Ft

Hú, ez egy klasszikus garázsbolt, nagyon jó a hangulata! Már ott kezdődik, hogy a garázsajtó bal szárnyában van egy kávégép, az kellően vendégmarasztaló illatot áraszt. Ettől persze beférni sem lehet. Viszont ha bejutunk, akkor a hagyományos szatócsboltok mintájára minden megvan, legfeljebb 1 példányban.

De csiga az jutott.

Elsőre kicsit morcos a tésztája, amit elfogadok annak, hogy bajuszpöndörítően hideg időjára van odakint, és meg kellett volna mikróznom. A tölteléke nagyon szaftos, de az aljáról az égésnyomokkal tarkított ízt nem hiányolnám.

Összességében jó cucc, és a külső megjelenésére is figyeltek a pék kollégák.

7/10

Ajánlott: egy műanyagcsésze presszóval, helyben fogyasztva

Szólj hozzá!

199. Kemence pék

2010.12.21. 09:00 csigaprof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kemence pék, Nefelejcs utca 7

110 Ft

Már korábban belefutottam itt és itt a Kemence Pék termékeibe. Valahogy ez egy csöndben terjeszkedő hálózatnak tűnik, mert az ingerküszöbömet nem lépte át, mint a megannyi mirelitlánc, vagy akár a Lipóti jelenléte.

Visszanézve a régi tesztet, a Kemence pék tartja magát a recepthez és különösen megmerevített karosszériájú csigákat gyárt a piacra. Még ránézésre is felsérti a szájpadlást. Száraznak nem mondanám, de azért lehetne lágyabb. A tölteléke finom fűszeres jegyeket hordoz, talán a fahéjhoz áll legközelebb, de tény, hogy ellensúlyozza az amúgy kissé egyoldalúan cukros, egyszerű ízvilágot.

Ja, és itt a kiszolgálók nem voltak jófejek, mint a Körúton.

4/10

Ajánlott: Indiana Jones és a múmiák mellé

Szólj hozzá!

198. Játszd újra, Kovács!

2010.12.20. 09:00 csigaprof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kovács Pékség, Kárpát utca (Profi üzletben)

180 Ft

Integető Hajbókoló Lufiember kommentjére, minthogy a megvásárolt csigát aznap kell tesztelni, visszamentem tetthelyre és bemértem újra közelebbről.

A hely nagyon klassz, a néni ráérős mozdulatokkal csomagol krémest és bármilyen süteményt, itt a péksütemény inkább kiegészítő biznisznek tűnik.

Ha lehet, ez még csúnyább, mint az első. Összevissza csurgott a töltelék, amikor sütötték, mindez egy meg nem értett kortárs festményhez hasonlítható. De az ízében egészen érdekes, csigától szokatlan grillázs bukkan fel. Kicsi méretét a rettentő mennyiségű és jó tömény töltelékével ellensúlyozza, a tészta emelett vajpuha.

Valójában egy olyan kombinációt tesz le az asztalra, hogy némi fazonigazítás után érdemesebb lehetne a puncstorták helyett is ezt tartani.

10/10 - a belső értékekre koncentrálva

Ajánlott: focipályák lelátóira, egyből több néző lenne

1 komment

197. Szemtől szemben

2010.12.13. 09:00 csigaprof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Péksüti Mintabolt, Baross utca 78.

115 Ft (10% kedvezménnyel)

Grichie javaslatára elbandukoltam a Flórián pékséggel szemben lévő kakaóscsiga lelőhelyre is. Mivel olyan közel van a két üzlet, kénytelen leszek posztumusz összehasonlítani őket.

A Flórián megjelenésében pofásabb, kicsit megsimogatták designer kezek is, mielőtt a polcra került volna. Amit a designban ad, azt az árban elveszti, ugyanis 55 Ft különbség nem kevés egy utcán átkelésért.

A péksütis csiga is nagyon jó hardverrel indul neki a napnak: omlós a tésztája és fűszeres a tölteléke. Az viszont biztos, hogy aki a mennyiségre is harap, annak ez kevesebb lehet, mint a flóriános.

Mindent összevetve ez nekem picit kevesebb, mint a Flórián - de Budapest legtöbb lakosa egy sukorói telket adna azért, ha az utca két oldalán a jó és jobb pékség közül választhatna.

9/10

Ajánlott: páros napokra ez, páratlan napokra a Flórián

 

Szólj hozzá!

196. Csöpi

2010.12.08. 09:00 csigaprof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csöpke ABC, Varsó utca

160 Ft

Vannak olyan kis üzletek, amik valahogy érdemtelenül árnyékba kerülnek, aztán egy újságcikk vagy Lonely Planet ajánlás után megismerik azok is, akik korábban naponta mentek el előtte.

Ilyesmi lehet ez az ABC is, ha egy szélesebb vállú ember megáll előtte, akkor már nem lehet látni, sőt tiszta időben is iránytű kell, hogy megtaláljuk.

Pedig érdemes. Legalább a csigája miatt. Tökéletes a tésztája, pont jó mértékben van átsütve és egyszerű, de zseniális. Semmi túlbonyolítás, de egy ilyen kis üzletben ennyivel is lehet nyerni törzsvásárlókat.

Ajánlott: egy csöpke reggeli megállóra

10/10 

 

Szólj hozzá!

195. Te őrült spanyol!

2010.12.07. 09:00 csigaprof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pedró Pékség, Tét, Fő út 18.

150 Ft

Ezt a csigát egy vasárnap reggel vették Szilviék egy pékségből. Finom puha volt a tésztája, így erős a gyanú, hogy ezt aznap készítették. Nem kell hozzá Poirot, és kiderül, hogy a pék a társadalomból való kiszakadását kockáztatja azzal, hogy szombat a híradó után már lefekszik, és nem tudja nézni az aktuális zenei tehetségkutató műsort. Így az újságokat sem érti, sőt a boltban sem tud elcsevegni a falubeliekkel, akik előbb-utóbb ufónak tekintik.

Ha pedig megnézi videón, akkor kiderül, hogy demokratikus jogai sérülnek, hiszen szavazni már nem tud.

Ezt mégsem várhatjuk el egy embertől, hogy ide jusson, inkább mondjunk le a spanyol nevű pék hétvégi süteményeitől.

Az íze finom volt, de érződött benne, hogy vasárnap reggel inkább aludna még, mint önmagát megvalósítaná a kakóscsiga töltelékén keresztül.

7/10

Ajánlott: kakaóscsiga-faktor kereséshez

Szólj hozzá!

194. Csokimikulás helyett

2010.12.06. 09:00 csigaprof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Calypso pékség, Erzsébet királyné útja-Öv utca sarok

180 Ft

A pékség termékeivel már korábban találkoztam egy Sparban, (és kellemes emlékeket hagytak bennem) így elzarándokoltam a műhely mintaboltjába, hogy az eredetivel is megismerkedjek.

Kicsit erős a felütés, hogy a bolt kirakatában az "Önt is elbűvöli" szlogent választották, a 62-es villamosról nézve ez inkább vízipipa üzletre utalna.

Egy órával később már úgy láttam, hogy ezt tölteném még a vízipipába is.

Ha az oldschool kinézetén túllépünk, rögtön megértjük, miről van szó: a tészta még este is friss, ropogós, a töltelék - és most tessék figyelni - úgy elsőrangúan kakaós, hogy közben nem tömény. Csurig van töltve. És az alja - pont annyira, amennyire a pékek nagykönyvében meg van írva - meg van karamellizálódva.

Vakteszten megverné a tejbegrízt és a máglyarakást is, de bennem leginkább azt a hintaszékben ülő nagyapát ébresztette fel, aki recsegve hintázva azt emlegeti: ez olyan ízű, mint régen volt.

Ajánlott: a Télapótól annak, aki megérdemli

Erős 10/10

Szólj hozzá!

193. Sörkorcsolya

2010.12.02. 09:00 csigaprof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Non-stop élelmiszer, Dohány utca 39.

95 Ft

Szerencsétlen csiga kinézete illeszkedik a környező omladozó házak és a közelben található zöldfelület minőségéhez.

Belekóstolva még borzasztóbb, mert gumis, olajos a tésztája (autószerelő műhelyben járunk?), cukros és mind az aljára süllyedt a tölteléke. Inkább még egy magánnyugdíjpénztár-államosítás, mint ez.

Viszont nagyszerű piaci lehetőségek nyílnak meg előtte:

1. négykézláb távolságra is sok a kocsma

2. éjjel is nyitva van

3. az olajos tészta jól leköti az alkoholt

4. olcsó

5. sötétben és pár sör után már jól néz ki

Kell ennél több?

 

1/10 józanul

Ajánlott: sós mogyoró helyett

Szólj hozzá!

192. Csokiskenyér

2010.12.01. 09:00 csigaprof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nazsi Ker, Dob utca 59

150 Ft

Valószínűleg az influenzaszezonban született ez a cégnév, más magyarázatot nagyon nem látok ilyen idétlen névre. Igaz, mintha ők sem lennének büszkék rá, mert elég kisbetűvel van kiírva.

Délelőttre a sima kakaós csiga elfogyott, maradt a feláras csokistetejű. Ezt továbbra is a dezertőr kategóriába sorolom, de azért van köztük egy-két jó példány, amit megnéznék bevonat nélkül is.

Ez ezen a halmazon kívül esik. Miközben magam elé meredve eszegettem, mint egy droszton várakozó taxis, felrémlett, hogy ez valójában csak a bevonatról szól. A tésztája annyira semleges (és benne a töltelék is), hogy a csokis köpeny nélkül akár margarinnal és csipet sóval is elrágcsálhatnám, akkor sem esne ki a Blikk a kezemből.

2/10

Ajánlott: újragondolható egy késsel és némi szalonnával

Szólj hozzá!

191. Visszatérni nem érdemes

2010.11.30. 09:00 csigaprof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reál Élelmiszer, Erzsébet királyné útja 36/B

112 Ft

Alapból szívás ez a hely, hiszen egy CBA Príma és egy Spar árnyékában van, legfeljebb az veszi észre, aki az utcán áthaladó békákat számolva véletlenül továbbment.

Azt gondolnánk, hogy ilyen esetben az üzlet különösen sokat tesz azért, mert valaki megtalálta a google mapsen és bement oda, de nem úgy tűnik. Egyszer már jártam itt (nem volt csiga), aztán most kíváncsiságból visszanéztem.

Különös gondoskodásra vall, hogy a péksüteményeket egyenként bezacskózzák és celluxszal leragasztják, a vásárlótömeg elnézve van erre idejük.

Látványra csiga. Ízre nem tudom mi, mert még most is keresem a wikipédián ezt az állatfajtát. Gumis a tésztája, azonosíthatatlan a tölteléke - olyan, mintha valami zsemlemorzsás cukros izével akarták volna helyettesíteni.

Jobb is elfelejteni.

1/10

Ajánlott: legfeljebb fotózásra

Szólj hozzá!

190. Meki helyett?

2010.11.29. 09:00 csigaprof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barna és Barna cukrászda Bt, cukrászda és kávézó, Móricz Zsigmond tér

200 Ft

Történelmi lehetőség. Legalább akkora, mint a berlini fal leomlásakor téglát hátizsákba gyűjtögetve mászkálni. Bezárt átalakításra a McDonalds a cukrászdám/kávézóm mellett?

Na nézzük, mit hoz ki ebből a hely. A nyitvatartása rendben van, nem hivatkozik a Megasztár és Xfaktor előzetesekre, hogy 5-kor már bezárjon hétvégén. Van kávéja és süteménye, sőt vasárnap este még csigája is.

Egy jól irányított lövés a forró almás táska ellen.

Viszont a torpedót a csiga kapja. Égett az alja. Nehéz, tömör a tésztája, mint egy szünetek nélküli parlamenti közvetítés. És belül folyós a tölteléke, ami ugyanúgy szétpecsétezi a kabátunkat, mintha gyrost ennénk a hetes busz megállójában.

Friderikusz ezekért a hibákért a döntőbe se válogatta volna be, csak a -1. adásba, a tréfa kedvéért.

 3/10

Ajánlott: hamarosan megnyílik a McCafé

Szólj hozzá!

Köszönjük a csigák nevében!

2010.11.27. 18:06 csigaprof

Kaptam egy elismerést czelfridától, az egy sima egy fjordított Norvégia blog szerzőjétől, hogy a Kreatív blogger díjat 7 blog közül egyikként ide ítélte.

Norvégiát nagyon szeretem, a lelkes és interaktív olvasókat még inkább, úgyhogy köszönöm szépen! Remélhetőleg előbb-utóbb a fjordok lábánál fogok csigát vizsgálni.

Czelfrida, vannak-e arrafelé csigák? És ha nincsenek, hanyadik helyen vannak a Ha Hazajövünk Ezt Aznap Eszünk listán?

1 komment

189. Vissza a szabadságba

2010.11.24. 09:00 csigaprof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CBA, Frankel Leó utca

200 Ft

Kórházból kiszökni nem egyszerű, de ez a csiga megadja a kellő motivációt hozzá. Nem próbáltam ki, hogy papucsban is kiszolgálnak (lehet, hogy úgy nem is kell fizetni?), de egy hosszabb benttartózkodás elején érdemes folyószámlát nyitni az üzletben.

Alapból a kórházi étkezés felér a műtét utáni második megpróbáltatással, de ez a csiga rendesen belecsap a lecsóba. Akkora, mint egy közepes pizza, ami megnehezíti a becsempészést, de könnyebben megosztható a többi elítélttel. A tésztája állkapocs-sérültekre hangolt, puha, a töltelék rendben van, de kenődik, mint a veszedelem.

Legfeljebb a nővér morcos lesz, mi viszont egy kalanddal gazdagabbak.

Ajánlott: kórházi reggelik helyett

8/10

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása